Uppvärmning: Utveckling i världsklass med externa ögon

Vi kan inte vänta! Uppvärmningen inför 100° Karlstad den 11 november fortsätter. Den 21 september håller Pwc nästa träff inför 100° Karlstad, temat är utveckling i världsklass med externa ögon.

Träffen vänder sig till dig som funderat på att skaffa en mentor, bollplank, advisory board eller styrelse med externa ledamöter. Du får tips och inspiration hur du kan utveckla ditt styrelsearbete, nyttja externa kompetenser och få in andra perspektiv i din verksamhet. Hitta rätt externa ögon för att få ut maximalt för både bolaget, medarbetarna och era kunder. 

Dag: Onsdag 21 september

Plats: PWC Hamntorget 5

Tid: 07:45 – 08:15: Frukost, mingel och nätverkande

        08:15 – 09:15: Diskussion och samtal med Advant och Attityd kring hur de nyttjat externa ögon, hur de gjort och resultatet. Därefter blir det frågestund från inbjudna gäster. Deltagare: Linda Jonsson VD/Delägare Advant och Lena Larsson styrelseordförande. Nina Engdahl VD/Delägare Attityd och Johan Gotting styrelseordförande. Moderator Helena Rimfjäll Wiktelius och Anna Lundmark Lundberg Almi Företagspartner Värmland.

Pris: Gratis. Begränsat antal platser, först till kvarn.

OBS! Sista anmälningsdag är fredag 16/9, anmäl dig till träffen här!

 

Utveckling i världsklass med externa ögon

Advant delar med sig om förprocessen, vad som krävs för att lära sig mer, få motivation och inte minst få svar på varför det kan vara klokt att skaffa en mentor eller styrelse. De berättar hur de gjorde för att hitta rätt externa ögon som utmanar och utvecklar och som förstår just deras bolags beslut och strategi. Resan att förstå betydelsen av en medveten och genomtänkt strategi. Hur har processen sett ut – hur de gjorde, vad har de fått korrigera efter vägen samt vikten av en duktig styrelseordförande.

Resultatet – Hur gör de för att få ut maximalt? Hur har de lagt upp agendan för att få ut det mesta kring företagsstrategiska frågor?

Attityd berättar om värdet av att alltid ha externt inflöde av kompetenta människor som revisor, mentor, advisory board och styrelse samt hur de gjort för att hitta rätt kompetens/rätt ögon. De förklarar hur det alltid har varit viktigt att ha det beslutande ägandet men få influenser från andra. För att behålla beslutande rätten valde de att ha advisory board innan de tog steget till styrelse. De berättar hur de gjorde gällande rekrytering av styrelseordförande och ledamot, hur hjälpen de tog var avgörande och betydelsen av denna process med tre delägare. Frågor ingen av ägarna ställt sedan innan blev ett uppvaknande på flera plan och värdefullt för bolaget. De säger: ”Att ha någon att ringa och fråga vad som helst är guld värt. Sedan har vi satt en tydlighet kring vad som är en styrelsefråga, ledningsfråga och ägarfråga. Helt ärligt: vad är det värsta som kan hända om du tar in andra perspektiv? Som ägare ha man alltid sista ordet, kom ihåg det. Vi vill motivera andra till att – JUST DO IT!”

Frågor som besvaras: Hur matchar jag mina/bolagets ambitioner med rätt perspektiv, rätt person? Vilka vägar finns att gå i processen inför att hitta extern kompetens? Får man igen det man investerar? Hur ni kan hitta nya perspektiv för att kunna fortsätta driva er business på ert sätt men ännu bättre? Kort och gott: hur går man från att jobba bra med externa ögon, till att jobba världsbäst?

Om 100° Karlstad

På 100° Karlstad träffas cirka 1 000 företagare för att lära, inspireras, skapa nya kontakter och affärsrelationer. 100° Karlstad 2022, sker den 11 november på Karlstad CCC. Temat är ”Från bra till världsbäst” och målgruppen näringslivet i Värmland. Evenemanget består av ett dags- (förmiddag cirka kl. 08:00 – 12:00) och kvällsprogram, mer information och anmälan kommer inom kort. Håll utkik här på webben!

Anmälan till 100° Karlstad den 11 november gör du här.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn