Dagsprogram

Nytt för i år är att alla erbjuds lunchseminarier från några av eventets partners. Efter vi mottagit din anmälan får du ett separat utskick där du väljer ett av de sju olika lunchseminarie som vi erbjuder.

Tid: 7:45 inregistrering med mingel och nätverkande, första talare kl. 8:30. Dagsprogrammet slutar kl. 13:00.
Plats: Karlstad CCC

Dagprogrammet för 2023 års event:

”The Angels & Devils Cocktail”
Allting börjar med en tanke. Tankar blir till handlingar som leder till att företaget lyckas eller misslyckas. Lär dig att kontrollera dina tankar. Lär dig självledarskap. Lär dig leda andra på ett nytt sätt så att både du och ditt företag får mer energi. Lär dig skapa en mer positiv och effektiv arbetsplats. Här får du oväntade insikter och användbara verktyg så att du kan optimera hjärnans biologiska tillstånd, något som förändrat många människors liv.

David JP Philips – en av världens mest uppskattade föreläsare på Ted Talk använder neurovetenskap för att hjälpa människor att kommunicera mer effektivt och övertygande.

AI forcing us to be more human
Just nu lanseras AI-teknik som kommer accelerera hastigheten på arbetsmarknaden på en nivå vi aldrig tidigare skådat. GPT-4 gör allt från research till ren innovation och ersätter eller kompletterar många av de arbetsuppgifter vi idag känner till och behärskar. Vi är sent ute men kan fortfarande identifiera de förmågor vi behöver lära oss eller utveckla för att klara skiftet.

Jennie SinclairJennie jobbar för att se till att stora teknikskiften gynnar så många människor som möjligt samt se till att vi skapar en framtid i ständig förbättring. Investerare och entreprenör inom tech och kommunikation med erfarenhet från startup till storbolag som hitta.se, Schibsted Growth, Telia Infomedia, Sigma, Nexer och Pion Group.

Break out session:

Hur löser vi kompetensförsörjningen i det värmländska näringslivet?

Utmaningarna kring att rekrytera, utveckla och behålla kompetens blir större och gamla tankebanor fungerar inte längre. Hur gör vi för att inte bli offer för omständigheterna, och hur viktigt är det att marknadsföra sin arbetsplats? Vad krävs för att attrahera och behålla den nya generationens arbetskraft? Vad behöver du som arbetsgivare erbjuda för att vara konkurrenskraftig? Och hur påverkas en arbetsplats i tider av förändring? Här får du ta del av framgångsfaktorer, lärdomar och talangmarknadens nya spelregler.
Deltagare: SBAB, Testhuset, Thermia, Skandia, Drivhuset
Moderator: Julia Bendelin

Handlingskraft för ett hållbart, säkert och attraktivt Värmland – Så blir Karlstad en ”smart stad”
Begreppet ”smarta städer” har seglat upp som begrepp runt om i världen för att beskriva städers satsningar på utveckling. Ett begrepp som har gått från att vara teknikorienterat till den smarta och hållbara staden med fokus på hälsa, trygghet och klimat där digitalisering och data är möjliggörare. Hur kan teknikutvecklingen hjälpa oss att skapa en ökad trygghet och göra Värmland till en mer attraktiv plats att leva i?
Lyssna och inspireras av goda exempel från andra städer, vad som är avgörande för att göra Karlstad tryggare och vad som gör en stad attraktiv att besöka och bo i.
Deltagare: Karlstads El- och Stadsnät, Polisen, Hotell Fratelli
Moderator: Sandra Eriksson

Ack morgondag du sköna – Innovativa samarbeten för att möta dagens utmaningar och skapa en bättre morgondag
Inspiration från tre organisationer med helt olika förutsättningar, men där alla tar hjälp av ny teknik för att skapa bättre förutsättningar och nya lösningar. Här får du följa med på en upptäcktsfärd tillsammans med tre värmländska företagsledare som med passion, agilitet och digitalisering skapar världsledande förändring.
Deltagare: Saab Dynamics, Swegon och Hagfors järnvägsmuseum
Moderator: Andreas Stjärnhem

Framtidens energiförsörjning – Så stärker du ditt företags konkurrenskraft i det framtida energilandskapet
Under det gångna året har krig i Europa medfört ett ansträngt läge i energiförsörjningen. Detta, tillsammans med klimatmål där fossila energikällor ska fasas ut, visar vikten av att hushålla med resurser, använda rätt resurser till rätt ändamål och att tillföra fler fossilfria energikällor.
Med den kommande elektrifieringen av industri och transporter ger detta en glimt av vad vi har att arbeta med på vägen till framtidens energiförsörjning. Ta del av utmaningen och möjliga lösningar att klara detta samtidigt som du bibehåller och stärker din konkurrenskraft.

Deltagare: Glava Energy Center, Karlstad Energi, AFRY, Rottneros
Moderator: Joachim Gustafsson

Hållbarhet – Från reglering till värdeskapande
De närmsta åren kommer en mängd regleringar om ökande rapportering där mycket handlar om att skapa ökad transparens inom näringslivet. Som en konsekvens ser vi fler och fler exempel på hur hållbarhet blir själva kärnan i hur värde skapas i företagen. Vad betyder det för ert företag, och hur maxar ni nyttan av detta? Det här och mycket mer skall vi inspirera och ge er svar på.

Deltagare: PwC, Rabbalshede Kraft, SMA Mineral, Embracer Group
Moderator: Sofia Svahn

 

Lunch seminarier:

Nexer – Nyckeln till framgång inom tech: förstå människan
Den tekniska utvecklingen går i en rasande fart och arbetslivet förändras allt snabbare: automatisering och nya AI-verktyg driver trender och kräver nya typer av kompetenser. I en redan intensiv talangkonkurrens, hur ska företag lyckas säkra framtidens kompetensbehov? Det korta svaret är att skapa förståelse för den nya generationens techtalanger. Tillsammans med Kairos Future har Nexer Tech Talent genomfört en omfattande undersökning av dagens techtalangers förväntningar. Vi kommer dela med oss av viktiga insikter för arbetsgivare som vill attrahera och behålla techtalanger – och framtidssäkra avgörande kompetens.

Testhuset – Förändra din syn på framtida kandidater och rekrytering
Kan alla sjunga? Ja, med rätt verktyg. Detsamma gäller rekrytering. Med en tydlig definition och fokus på kompetens genom hela rekryteringsprocessen öppnar vi upp för ett nytt sätt att se på dagens arbetskraft. Det är viktigt att våga analysera och ifrågasätta organisationens behov och samtidigt utmana synen på kandidaters kompetens. Från fokus på vad kandidaterna gjort tidigare till vad denne har för potential och kan åstadkomma framåt. Med hjälp av en kompetensbaserad rekryteringsprocess kan du hitta dom oslipade diamanterna som lyfter organisationen framåt. Under vårt lunchseminarium kommer vi ge dig de rätta verktygen för att du ska lyckas med din rekrytering!

AFRY – Migrera till molnet och låt din data hjälpa dig ta bättre affärsbeslut
Verksamheter av alla typer genererar en stor mängd data. Denna data är väldigt värdefull men ofta svår att identifiera och ligger utspridd i olika system och gammal teknik. Det leder i sin tur till att du ofta får felaktig eller oläsbar data och du behöver leta efter den på mängder av ställen bland dina system. Det tar tid och kostar pengar och hindrar dig från att kunna ta rätt beslut kring din affär. Vi kommer prata om hur du kan samla all data på en plats i molnet, skapa en sanning med din egen affärslogik och bygga din framtid molnbaserad. En fast track in i framtiden med ett operativt datalager.

Industrisupport – Workshop för att säkra kompetensförsörjningen
I alla branscher finns ett behov att säkerställa företagens tillgång till kompetens; rätt medarbetare på rätt plats vid rätt tid! För att vara i fas krävs det ett aktivt och strategiskt arbete, ett arbete med både kort- och långsiktigt fokus. Många företag har sällan den specialkompetensen och tiden som krävs för att arbeta fokuserat proaktivt. Under lunchen vill vi dela med oss av hur vi arbetar samt kommer kunna stötta kompetensbehovet för företagen i Värmland på bästa sätt i det allt mer omväxlande kompetensbehovet som förväntas.

Thermia – tillväxt genom hållbarhet
Marknaden skriker efter hållbara energilösningar när gas och olja ska fasas ut från Europas uppvärmning. Thermia, som tillverkar värmepumpar, befinner sig därför i en kraftig expansionsfas där man under 2023 ökat antalet sysselsatta personer från knappt 400 till 500 individer – och det är bara början. Vi kommer berätta om varför värmepumpar är en viktig del av lösningen på klimatproblemet, hur vi arbetar med företagskulturen under vår tillväxtresa och varför en del av Värmlands tillväxt kan avgöras av industrin utanför Karlstad.

Företagarna Värmland – Var med och hylla Årets företagare och Årets unga företagare i Värmland 2023!
Årets Företagare är en utmärkelse för att synliggöra företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap driver och utvecklar sina verksamheter på ett lönsamt och hållbart sätt och bidrar till samhällsutveckling. Årets Företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå. I år var det Torsbygrabbar och en Grums-pôjk som satte Värmland på företagskartan i den regionala finalen 5 september. Träffa vinnarna och hör om deras resor, moderator Eva Cooper Regionchef Företagarna Värmland.

Vi i Värmländsk kooperation vill slå sönder fördomar!
En fördom är tron att kooperationen i Värmland ”bara” består av OK, HSB, Coop och några till. Ingenting för nyföretagande eller innovationer alltså?

Vi vill berätta om några av de 700 (!) ekonomiska föreningar som finns i Värmland.

Ni kommer träffa Johan Carlsson från det namnkunniga rockbandet Sparzanza som berättar varför de har organiserat sig som ett kooperativ. Kent Jansson med sina 34 år i kooperationen, kommer att bli ansvarig för Värmländska Coop Records som med sina vinylskivor kommer att stötta den värmländska garagebandskulturen och den lite bortglömda, kultförklarade och annorlunda musiken.

Får vi tid över spelar vi lite udda rockmusik. På vinyl förstås.