Program och evenemangsinfo

Boka in den 17:e november, då får du svaret på hur vi i Värmland kan öka vår konkurrenskraft, vår handlingskraft och vår dragningskraft. Välkommen till en dag fylld med inspiration, trendspaningar och framgångar. Tillsammans är vi kraften Värmland!

Tid: 17 november 2023
Plats: Karlstad CCC

Dagprogrammet för 2023 års event:

”The Angels & Devils Cocktail”
Allting börjar med en tanke. Tankar blir till handlingar som leder till att företaget lyckas eller misslyckas. Lär dig att kontrollera dina tankar. Lär dig självledarskap. Lär dig leda andra på ett nytt sätt så att både du och ditt företag får mer energi. Lär dig skapa en mer positiv och effektiv arbetsplats. Här får du oväntade insikter och användbara verktyg så att du kan optimera hjärnans biologiska tillstånd, något som förändrat många människors liv.

David JP Philips – en av världens mest uppskattade föreläsare på Ted Talk använder neurovetenskap för att hjälpa människor att kommunicera mer effektivt och övertygande.

AI forcing us to be more human
Just nu lanseras AI-teknik som kommer accelerera hastigheten på arbetsmarknaden på en nivå vi aldrig tidigare skådat. GPT-4 gör allt från research till ren innovation och ersätter eller kompletterar många av de arbetsuppgifter vi idag känner till och behärskar. Vi är sent ute men kan fortfarande identifiera de förmågor vi behöver lära oss eller utveckla för att klara skiftet.

Jennie SinclairJennie jobbar för att se till att stora teknikskiften gynnar så många människor som möjligt samt se till att vi skapar en framtid i ständig förbättring. Investerare och entreprenör inom tech och kommunikation med erfarenhet från startup till storbolag som hitta.se, Schibsted Growth, Telia Infomedia, Sigma, Nexer och Pion Group.

Break out session:

Hur löser vi kompetensförsörjningen i det värmländska näringslivet?

Utmaningarna kring att rekrytera, utveckla och behålla kompetens blir större och gamla tankebanor fungerar inte längre. Hur gör vi för att inte bli offer för omständigheterna, och hur viktigt är det att marknadsföra sin arbetsplats? Vad krävs för att attrahera och behålla den nya generationens arbetskraft? Vad behöver du som arbetsgivare erbjuda för att vara konkurrenskraftig? Och hur påverkas en arbetsplats i tider av förändring? Här får du ta del av framgångsfaktorer, lärdomar och talangmarknadens nya spelregler.
Deltagare: SBAB, Testhuset, Thermia, Skandia, Drivhuset
Moderator: Julia Bendelin

Handlingskraft för ett hållbart, säkert och attraktivt Värmland – Så blir Karlstad en ”smart stad”
Begreppet ”smarta städer” har seglat upp som begrepp runt om i världen för att beskriva städers satsningar på utveckling. Ett begrepp som har gått från att vara teknikorienterat till den smarta och hållbara staden med fokus på hälsa, trygghet och klimat där digitalisering och data är möjliggörare. Hur kan teknikutvecklingen hjälpa oss att skapa en ökad trygghet och göra Värmland till en mer attraktiv plats att leva i?
Lyssna och inspireras av goda exempel från andra städer, vad som är avgörande för att göra Karlstad tryggare och vad som gör en stad attraktiv att besöka och bo i.
Deltagare: Karlstads El- och Stadsnät, Polisen, Hotell Fratelli
Moderator: Sandra Eriksson

Ack morgondag du sköna – Innovativa samarbeten för att möta dagens utmaningar och skapa en bättre morgondag
Inspiration från tre organisationer med helt olika förutsättningar, men där alla tar hjälp av ny teknik för att skapa bättre förutsättningar och nya lösningar. Här får du följa med på en upptäcktsfärd tillsammans med tre värmländska företagsledare som med passion, agilitet och digitalisering skapar världsledande förändring.
Deltagare: Saab Dynamics, Swegon och Hagfors järnvägsmuseum
Moderator: Andreas Stjärnhem

Framtidens energiförsörjning – Så stärker du ditt företags konkurrenskraft i det framtida energilandskapet
Under det gångna året har krig i Europa medfört ett ansträngt läge i energiförsörjningen. Detta, tillsammans med klimatmål där fossila energikällor ska fasas ut, visar vikten av att hushålla med resurser, använda rätt resurser till rätt ändamål och att tillföra fler fossilfria energikällor.
Med den kommande elektrifieringen av industri och transporter ger detta en glimt av vad vi har att arbeta med på vägen till framtidens energiförsörjning. Ta del av utmaningen och möjliga lösningar att klara detta samtidigt som du bibehåller och stärker din konkurrenskraft.

Deltagare: Glava Energy Center, Karlstad Energi, AFRY, Rottneros
Moderator: Joachim Gustafsson

Hållbarhet – Från reglering till värdeskapande
De närmsta åren kommer en mängd regleringar om ökande rapportering där mycket handlar om att skapa ökad transparens inom näringslivet. Som en konsekvens ser vi fler och fler exempel på hur hållbarhet blir själva kärnan i hur värde skapas i företagen. Vad betyder det för ert företag, och hur maxar ni nyttan av detta? Det här och mycket mer skall vi inspirera och ge er svar på.

Deltagare: PwC, Rabbalshedekraft, SMA Mineral, Embracer Group
Moderator: Sofia Svahn

Hålltider:

100° Karlstad dag

Tid: 7:45 inregistrering med mingel och nätverkande, första talare kl. 8:30. Dagsprogrammet slutar kl. 13:00.

Plats: Karlstad CCC

Officiell förfest

Tid: 16:30–18:00

Plats: Clarion Collection Hotel Plaza

Galakväll med middag och prisutdelning

Tid: 18:00–01:30

Plats: Karlstad CCC

Klädkod för galakvällen

Festfin med galakänsla!

Årets roligaste fest – 100° Karlstads galakväll

Årets galamiddag genomsyras av glädje, en matupplevelse utöver det vanliga, hyllningar och firanden av framgångsrika personer, företag och organisationer och självklart underhållning du vill dansa till. 

Årets roligaste galakväll leds av ingen mindre än komikern och programledaren Marika Carlsson. En av Sveriges mest folkkära artister sätter än mer stjärnglans på kvällen. Du kommer inte att kunna sitta still.

Kvällen avslutas med en av Sveriges coolaste DJ’s, konfetti, glitter och glamour. Hörde vi att det blir en efterfest i år också?

På 100° Karlstad träffas cirka 1 000 företagare för att lära, inspireras, skapa nya kontakter och affärsrelationer. Som en av Värmlands största mötesplatser för näringslivet får ni effektivt nya affärskontakter. Säkra era biljetter idag!