Swedbanks
Företagspris

Priset tilldelas ett ägarlett företag i Värmland som har en hållbar affärsidé, flerårig historik av mycket goda resultat samt drivs med ett enastående starkt ledarskap.

Prisutdelare: Swedbank.

Vinnare 2023

”Detta är ett lokalt företag som under flera år visat fin lönsamhet och tillväxt i en konkurrensutsatt bransch där flera likartade bolag verkar i Karlstad. Med stor ödmjukhet inför sina uppdrag ser de till att skapa upplevelser som bygger på data, strategiska inriktningar och magkänsla. De är ledande i sin bransch och syns både inom och utom Värmland, samtidigt som de uppvisar ett starkt hjärta med fokus på hållbarhet. Deras ägare finns bland personalen och är från Värmland och företaget leds med ett modernt ledarskap.”

Swedbanks Företagspris går till Bulldozer

Vinnare 2022

”Detta ägarledda företag har en fantastisk förmåga att skapa ett naturligt flöde i sin stora affärslokal, att se varje kund som passerar företaget och ta varje chans till ett samarbete som öppnar nya dörrar. Om du som kund är där för bilarnas, den goda matens eller för underhållningens skull, det spelar mindre roll. Du är där och det är det som är viktigt. Företaget har genom pandemi och konjunktursvängningar år efter år lyckats göra fantastiska resultat. Det är uppenbart att företagsledaren kan, förstår och lever med sin affär, vilket också ger ett tydligt avtryck i resterande verksamhet. Det är på sagolika Våxnäs allt händer.”

Vinnare är Autowåx Bil AB

Se nomineringsfilmen

Vinnare 2021

”När corona slog till drabbades bolaget hårt, intäkterna sjönk med mer än hälften och läget för bolaget var allvarligt. Men med snabbtänkta delägare och en bra organisation på plats gjorde man en omställning och började tillverka förkläden till vården. Istället för att säga upp 20 personer slutade det med att man anställde 90 personer med en snittålder på 21 år. 2020 kunde slutat i en katastrof men blev istället ett år som blev det bästa i företagets drygt 50-åriga historia.”

Vinnare är Alfa Neon

Se filmen när vi överraskar vinnaren

Vinnare 2020

”Bolaget har på kort tid och med stor framgång tagit plats på sin marknad. Grundarna visar med all tydlighet att personalen är den viktigaste nyckeln till framgång och har med goda kontakter knutit kompetens till sig som de litar på och värderar högt. Kombinerat med grundarnas egna gedigna erfarenhet och kontaktnät så har ett lönsamt bolag byggts upp. Som referens vid förfrågningar finns möjligheten att visa upp de egna lokalerna där varje detalj är mycket väl genomtänkt. Detta bolag är ett utmärkt exempel på hur en framgångsresa kan starta. Idéer hos grundarna om ett gemensamt bolag blev verklighet och nu jobbar nyckelkompetenser tillsammans för att komplettera varandra och leverera kvalitet till återkommande och nya kunder.”

Vinnare är Tingvallastadens Rör

Se filmen när vi överraskar vinnaren

Vinnare 2019

”Företaget har genom tydliga mål, medarbetaransvar och långsiktighet på ett mycket framgångsrikt sätt mött marknadens svängningar och behov. Företaget präglas av gemenskap och utveckling både på individ- och bolagsnivå. Att se möjligheter, att samarbeta och därmed få nöjda kunder har skapat en mycket god tillväxt och lönsamhet för vår företagsgrupp.”

Vinnare är RCombined Excellence AB.

Vinnare 2018

”Vårt företag började som för de flesta i en ganska liten skala. Men liten växer och företaget är idag både stort och framgångsrikt! Verksamheten präglas av ägarens starka drivkraft i kombination med en lika stark tro på sina anställdas förmåga. Den närmast osannolika resan från liten till stor gör att vi idag hittar vårt företag med sina över 1 000 anställda på ett 25-tal platser i både i Värmland, Småland och Skåne. Framgången är så stor att den t o m gett eko på andra sidan Atlanten.”
 

Vinnare är Hjelte Restaurang AB.