Årets
Sola

Priset delas ut till en inspirerande, driftig och positiv glädjespridare som är en god representant för Karlstadsregionen. Målbilden för utmärkelsen är Eva-Lisa Holtz, den glada och driftiga värdshusvärdinnan som levde och verkade i Karlstad på 1700-talet. Likt henne vill vi att våra gäster, invånare och företag ska trivas och må bra. ”Sola” står för driftighet, entreprenörskap och gästvänlighet.

Prisutdelare: Karlstads kommun.

Vinnare 2023

”Årets Sola har skapat ett koncept som lyssnar in framtidens konsumenter. Fokus på hållbarhet och cirkulation ligger helt rätt i tiden – och alla kan vara med och bidra. Personen har med glädje och driv skapat ett koncept för att minska konsumtion av nyproduktion i centrala Karlstad.”

Vinnare: Sandra Boström

 

Vinnare 2022

”Arne Ericson har utsetts till Årets Sola då han med stort engagemang och nytänkande skapar bättre förutsättningar för de mest utsatta i samhället. Med passion för mat och råvaror skänker han glädje till såväl barnfamiljer som bostadslösa genom sitt arbete på Stadsmissionen i Karlstad. Arne ser människan i eländiga situationer och bidrar genom kreativitet och nytänkande till ett bättre samhälle.”

Vinnare: Arne Ericson

Se nomineringsfilmen

Vinnare 2021

”IA Pettersson har under lång tid jobbat med barn och ungdomar med funktionsvariation och med integrationsprojekt. Hon har skapat dansmöten och shower som ger människor möjlighet att växa och utvecklas. IA Pettersson är alltid tålmodig, påhittig och vänlig, både mot sina dansare och mot alla runt omkring sig.”

Vinnare: IA Pettersson
Se filmen när vi överraskar vinnaren

Vinnare 2020

”Årets Sola är en person som ger framtidstro och hopp till utsatta människor. En person som sprider glädje och upplevelser. Årets Sola har utvecklat en unik mötesplats där besökarna får ta del av både konst, kultur och kärlek. Årets Sola är – Linn Sönstebö Mossberg.”

Vinnare: Linn Sönstebö Mossberg
Se filmen när vi överraskar vinnaren

Vinnare 2019

”Paracyklisten Anna Beck är en inspirerande person som genom sitt engagemang förmedlar att det är möjligt att förverkliga sina mål och drömmar. Hon jobbar aktivt med föreläsningar för att alla barn och unga ska kunna ingå i idrott eller andra sociala sammanhang oavsett funktionsnedsättning eller inte. Anna är en förebild som genom idrotten visar att det som verkar omöjligt kan bli möjligt. Hon har ett stort hjärta som brinner för barn och ungas rättigheter i samhället.”

Vinnare är Anna Beck
Se vinnar filmen här

Vinnare 2018

”Årets Sola är en inspiration och ett föredöme. En positiv glädjespridare som genom sitt engagemang och driv skapar förutsättningar för en aktiv fritid. Årets Sola entusiasmerar barn och unga, som annars står utanför den gemenskap idrott kan ge – spontan eller planerad.”

Soran Afrasiabi
Se vinnar filmen här

Vinnare 2017

”David Mathiasson har på ett inspirerande sätt lyckats sprida Fritidsbanken både i Värmland och resten av Sverige. David ser möjligheter, tänker stort och entusiasmerar till okonventionella samarbeten. Efter ett möte med David har man alltid ett leende på läpparna och är full av energi.”

Vinnare är David Mathiasson, Fritidsbanken
Se vinnar filmen här