Årets Samverkanspris

Samverkanspriset går till en student eller en grupp studenter som har visat en extra god förmåga att samarbeta eller skapa projekt med det omgivande samhället, som företag, organisationer eller föreningar.

Både studenter och medarbetare är välkomna att nominera och vinnaren ska bidra till att stärka studenters anställningsbarhet och nätverk.

Prisutdelare: Karlstads universitet

Vinnare 2023

”Det här är studenterna som skapar möten i form av föreläsningar, mingelkvällar och nätverksfrukostar med personer i ledande befattningar i näringslivet. De förbereder sig för framtida ledarskap och tar även ansvar för att väcka intresse hos barn och unga. På alla sätt är de goda förebilder och inspiratörer som gör naturvetenskap och teknik attraktivt.”

Vinnaren är föreningen Tekla, nätverket för kvinnor och icke-binära som pluggar på Karlstads universitet!

Vinnare 2022

”Vinnaren av Samverkanspriset 2022 går till Clear River Racing. Det årliga projektet har sedan 2008 varit en del av den globala ingenjörstudenttävlingen Formula student. De har visat att studier vid Karlstads universitet kan vara mer än föreläsningar och studentlitteratur. Hundratals frivilligt engagerade studenter inom olika utbildningar har fått koppla samman teori och praktik och i skarpt läge leverera teknik, design och marknadsföring i samarbete med sponsorer och partners lokalt, nationellt och internationellt – som efteråt gärna vill anställa just dessa studenter.”

Vinnare är Clear River Racing, Eric Johansson

Se vinnarfilmen

Vinnare 2021

”Vinnaren av årets Samverkanspris går till en tidigare student som med stort engagemang och driv skapat appen Zimify. Genom en nära samverkan med näringsliv och andra studenter har han gett en lösning på ett studiesocialt problem och på köpet byggt upp ett starkt nätverk med innovationsaktörer i Värmland och forskningslabb runt om i världen.”

Vinnare är Mostafa Ismail, Zimify

Se filmen när vi överraskar vinnaren

Vinnare 2020

”Vinnaren har varit en viktig del av Juristprogrammets utveckling gällande samverkan med både regionen och andra delar av Sverige. Hon har varit projektledare för första juristmässan någonsin på Karlstads universitet och arbetade aktivt för att få dit flertalet utställare. Hon har också genomfört Stockholmsresan som skapar viktiga kontaktytor för studenter vid Karlstads universitet. Genom sitt arbete har hon hjälpt till att etablera goda möjligheter för arbetsplatsanknytning för alla studenter vid juristprogrammet, samt bidragit till ökad kännedom om Juristprogrammet vid Karlstads universitet. Vi är stolta att presentera vinnaren Beatrice Tollerup!”

Vinnare är Beatrice Tollerup

Se filmen när vi överraskar vinnaren