En dag med fokus på framgångsresor

100° KARLSTADs dagsprogram är konferensen för dig som är företagare i Värmland och vill få kunskap, inspiration samt skapa nya affärskontakter under en effektiv halvdag. I ett fullspäckat program fokuserar vi på företags och personers resor och framgångsrecept. Vi trendspanar in i nästa decennium. Vi delar även ut priset till ”Årets Nyföretagare” och stipendier till Emax. 

PROGRAM 
08.00 Registrering öppnar. Mingel och mässa plan 3
09.00 Vi hälsar välkomna i Solasalen 
09.10 Föreläsning Fabian Bengtsson
09.40 Föreläsning Amir Sajadi 
10.15 Prisutdelning Årets Nyföretagare
10.20 Fikapaus. Mingel och mässa plan 3
10.50 Uppstart Solasalen och Emaxstipendier
11.00 Föreläsning Katarina Mild 
11.30 Entreprenörspanel 
12.00 Möt finalister inför galakvällen
12.15 Mingellunch och mässa plan 3 
13.00 Avslut dagsprogram

Fabian Bengtsson

Fabian Bengtsson är en välkänd entreprenör och prisad företagare.  Han är verksam i flera styrelser, är aktiv ägare i SIBA invest och NetOnNet Group och varit med om en spännande digitaliseringsresa för hela hemelektronikbranschen.

Utöver sina framgångar inom näringslivet blev han ofrivilligt en rubrikernas man 2005 när han utsattes för en uppmärksammad kidnappning och under 17 dygn spärrades in i en ljudisolerad trälåda. Sedan maj 2018 är han Företagarnas styrelseordförande.

Katarina Mild

Värmländskan Katarina, numera bosatt i Göteborg, köpte för tio år sedan konkursbolaget Lejonet&Björnen ihop med sin man Håkan. Idag har bolaget en tydlig nationell position som svensk premiumglass varumärke.
 
Katarina var även Löfberg Lilas första produktchef och har tidigare drivit eget företag under många år. Hennes energi och kämparglöd går inte att missa och vi ser fram emot att få höra hennes och Lejonet&Björnens resa på 100° KARLSTAD!

Nina är kunskapskällan med ena benet i akademin och det andra i näringslivet – en bra kombination som konferencier för 100° KARLSTAD 2020!  

Amir Sajadi

Amir Sajadi är tidigare värmlänningen som hann vara både kårordförande, verksamhetschef på Drivhuset och ledarskribent på Värmlands Folkbland innan han flyttade till Stockholm för att påbörja sin entreprenörsresa.

Idag är Amir entreprenör och grundare av bl.a. Cityveterinären och Järvaskolan som har satt avtryck i hela landet. Han sitter även i styrelsen för Tillväxtverket och är engagerad på olika sätt före att sprida kunskap om social innovation och om hur näringslivet kan bidra till en mer hållbar samhällsutveckling. 

Entreprenörspanel

I vår entreprenörspanel träffar du fyra värmländska företagare. Vi pratar om deras resor, framgångsrecept samt om möjligheter och utmaningar i nästa decennium.

Medverkar i panelen gör:
Patrik Hjelte, franchisetagare McDonalds
Engagerad entreprenör och Sveriges största franchisetagare inom McDonalds

Lena Jonsson, ägare WermKon
Årets kvinnliga Gasell i Sverige med en imponerande tillväxt på 666%

Peter Rovér, delägare och Vd Effect Management
Tidigare Årets Mentor och Vd för tvåfaldiga gasellen Effect Management

Linda Jonsson, delägare och Vd Advant
Prisad företagare som driver Värmlands största byrå med 27 anställda

Möt finalisterna

Under dagsprogrammet möter vi några av de företag som har möjlighet att vinna pris under 100° KARLSTADs galakväll. 

Vi berättar gärna mer om dem efter vi har avslöjat alla nominerade. 

Konferencier

Dagens konferencier är Nina Engdahl, Vd och ägare av Attityd i Karlstad. Hon hjälper dagligen företag att fatta bättre beslut, genom att bistå med information och avgörande analyser. Att bidra i företags utveckling är en självklarhet för Nina och hon har bland annat vunnit priset Årets Mentor. 

Nina är kunskapskällan med ena benet i akademin och det andra i näringslivet – en bra kombination som konferencier för 100° KARLSTAD 2020!  

Årets Nyföretagare och Emax

Under 100° KARLSTADs dagsprogram kommer ett helt nytt pris att delas ut – Årets Nyföretagare! Nyföretagarcentrum och SEB står bakom priset. Årets Nyföretagare delas ut till en nystartad företagare som genom mod, vilja och passion tagit sina första steg som företagare. Vi träffar tre nominerade och utser en vinnare!

Ung Företagsamhet Värmland och Region Värmland kommer också att dela ut stipendier till Emax. Emax är en entreprenörskapsvecka och forum för Sveriges främsta unga entreprenörer där de kan mötas för att få inspiration, kunskap och nätverk. Sju stipendier delas ut till duktiga värmländska ungdomar. 

Missa inte våra utställare

På morgonen, under fikat och mingellunchen tycker vi att du ska passa på att besöka våra utställare som finns på plan 3. De berättar gärna hur de kan bidra i era framgångsresor!