Vinnare 2017

KEWABs Idrottspris

Priset syftar till att uppmuntra och hylla individer, lag, organisationer, föreningar eller ledare som gjort något enastående för att göra idrotten i Värmland inkluderande för fler. Nytt för i år är att prissumman höjts till 25 000 kr. 

Utmärkelsen delas ut av KEWAB.

Vinnaren av Kewabs idrottspris 2017 är Kalstad IBF bredd Dam.

”Föreningen har ett lag som följer Riksidrottsförbundets framtidsstrategi. Tanken är att alla ska kunna vara med i den organiserade idrotten utan förkunskap. Deltagarna i laget är med på sina villkor utan att känna några krav eller press. I laget har man tagit i mot tjejer ända upp till 23 års ålder som aldrig tidigare har spelat innebandy. De startade upp sin verksamhet 2016 – ett lag där träningen, gemenskapen och glädjen sätts i fokus.”

 

_MG_5745

_MG_5749

 

Nordea Step Up Award

Priset tilldelas ett företag som under de senaste åren tagit betydande steg i sin utveckling för att möta framtida utmaningar och möjligheter, samt direkt eller indirekt bidragit till att stärka Värmland som affärsregion. Företaget ska även ha en uthållig lönsamhet, arbeta med hållbarhetsfrågor samt följa etiska riktlinjer. 

Utmärkelsen delas ut av Nordea i samarbete med Effect Management.

Vinnaren av Nordea Step Up Award 2017 är Inission AB.

”Vinnaren har uppvisat ett genuint entreprenörskap, systematiskt utvecklingsarbete och framtidstro utifrån devisen ”Förändring är förbättring”. Företagets omsättning har sedan ägarskiftet 2008 ökat från 100 till drygt 600 MSEK med god lönsamhet. Vinnaren har – i en tuff bransch -ambitionen att leda utvecklingen – inte följa den.”

 

_MG_5729

_MG_5735

 

Årets mötespris

Priset tilldelas en person eller organisation som under året gjort betydande insatser för att utveckla Karlstad som mötesdestination och bidragit till att skapa mervärde för invånare, företag, föreningar och organisationer i regionen. 

Utmärkelsen delas ut av Visit Karlstad AB.

Vinnaren av Årets mötespris 2017 är Karlstads universitet.

”Vinnaren av Årets Mötespris har på ett förtjänstfullt sätt arbetat med möten som ett strategiskt verktyg, och på det sättet fått flera av landets mest betydande möten, som exempelvis Matematikbiennalen, till Karlstad.”

 

_MG_5638

_MG_5647

 

Årets affär

Priset tilldelas ett företag som under året gjort en affär utöver det vanliga, en affär som inspirerat andra och som varit avgörande för det egna företagets utveckling.

Utmärkelsen delas ut av Handelskammaren Värmland.

Vinnaren av Årets affär 2017 är Wermlands Mejeri.

”Kan man som en liten lokal aktör på bara ett år bryta sig in på en konsumentmarknad och bli en välkänd spelare med växande marknadsandelar, i konkurrens med väletablerade multinationella konkurrenter? Vinnaren av Årets affär visar att det går. Med hög svansföring klev man rakt in på butikshyllorna och in i värmlänningarnas hjärtan. Årets vinnare har levererat receptet på succé – en stor dos mod, ett bra koncept och sist men inte minst sin egen och konsumenternas kärlek till bygden, bönderna och korna.”

 

_MG_5829

_MG_5833

 

Årets butik

100° Karlstads nyaste pris delas ut till Årets Butik inom Karlstads kommun. Årets Butik är en butik som har lyckats med innovativ marknadsföring och som har ett hållbart framtidsperspektiv. En butik som levererar goda kundupplevelser och WOW-känsla. 

Utmärkelsen delas ut av NWT i samarbete med Karlstad Handel.

Vinnaren av Årets butik 2017 är Swenströmskas Stenugnsbageri.

”I sann entreprenörsanda, med känsla för marknaden och ett outtömligt engagemang och driv har vinnaren av Årets Butik lyckats med målsättningen att skapa ett gott rykte och ett troget kundsegment bland Karlstadsborna. Med en fingertoppskänsla för ett varierat utbud och fokus på god personalpolitik, hållbara produkter och en inkluderande arbetsplats har Årets Butik byggt upp en verksamhet som drivs av glädje och som växer både som varumärke och på sista raden. Återinvesteringar i verksamheten och nya expansiva framtidsplaner borgar för att Moa och Mattias på kommer att fortsätta förse oss med dagligt bröd och helgbakelser.”

 

_MG_5665

_MG_5670

 

Årets Sola

Priset tilldelas en inspirerande, driftig och positiv glädjespridare som är en god representant och förebild för Karlstadregionen. Kandidaterna tas fram genom en öppen nomineringsprocess där allmänheten får skicka in förslag. 

Utmärkelsen delas ut av Karlstads kommun.

Vinnaren av Årets Sola 2017 är David Mathiasson, Fritidsbanken.

”David Mathiasson har på ett inspirerande sätt lyckats sprida Fritidsbanken både i Värmland och resten av Sverige. David ser möjligheter, tänker stort och entusiasmerar till okonventionella samarbeten. Efter ett möte med David har man alltid ett leende på läpparna och är full av energi.”

 

_MG_5857

_MG_5872

_MG_5904

 

Karlstads kommuns förtjänstmedalj

Karlstads kommuns förtjänstmedalj delas ut till någon i Karlstad som genom sina insatser hedrat kommunen eller som av andra och särskilda skäl anses ha gjort sig förtjänt av utmärkelsen. 

Utmärkelsen delas ut av omvärldsnämnden, Karlstads kommun.

Vinnaren av Karlstads kommuns förtjänstmedalj 2017 är Janne Gustafsson, byggentreprenör, Karlstadshus.

Omvärldsnämnden har beslutat att tilldela dig Karlstads kommuns förtjänstmedalj förutomordentliga insatser. Genom ett mångårigt engagemang har du aktivt och oavsett konjunkturläge bidragit till stadens tillväxt i form av nya bostäder – och då framförallt hyresrätter. Du är en god förvaltare och entreprenör som är fast förankrad i den värmländska myllan och är mycket värdefull för Karlstads framtida utveckling, i synnerhet mot bakgrund av de stora utmaningar som staden står inför.”

 

_MG_5787

_MG_5791