PROGRAM

Day 1
31 Mar 2017

Affärs- och framtidsmässa, TED-talks del 1

Under vår affärs- och framtidsmässa ser du vad Värmlands framtidsföretag har att erbjuda samtidigt som du kan prova till exempel VR. Du kan även lyssna på TED-talks från vår scen i mässområdet som leds av Ulf Johansson, Näringslivsdirektör Karlstad Kommun.

10:00 - 10:15 Att leda i förändring är som att cykla. Slutar man trampa går det överstyr(et) - Xmentor Management

Det är lätt att köpa en motionscykel, men inte lika enkelt att hinna med att använda den. Hur ska man göra så att motionscykeln inte blir en klädhängare? Under Xmentor Managements TED-talk bjuder vi på tips från kartläsaren tillika mångsysslaren Tina Thörner samt stand up med Ann Gräsberg - direkt från Norra Brunn.


10:15 - 10:25 Swedbank är ett samhällsengagemang som blev en bank - Staffan Liewendahl, marknadsansvarig västra regionen, Swedbank

Det blir vanligare och vanligare att företag har någon slags CSR-arbete. Corporate Social Responsibility har blivit ett modebegrepp. Men hur ska detta ansvar integreras i affärsverksamheten? I Swedbanks fall är ungdomar och ekonomi en självklar del av vårt samhällsansvar. Eftersom Swedbank vill främja en sund och hållbar ekonomi är det naturligt för oss att engagera oss i frågor som rör unga människor, som exempelvis ungdomsarbetslöshet och kunskap om privatekonomi

Invigning

Konferencier Kristina Frid hälsar tillsammans med arrangörerna varmt välkommen till 100° Karlstad 2017 och berättar mer om dagen.

Kristina Frid är Regionchef Nordea Personal Banking Väst med ansvar för ca 20 bankkontor i området Värmland, Dalsland, Skaraborg och norra Bohuslän samt närmare 200 medarbetare. Som Regionchef är hon medlem i Nordeas Sverigeledning och blev under våren 2016 prisad som bästa kommunikativa ledare i Sverige av Sveriges Kommunikatörer. Kristina bloggar om framtid och digitalisering på nordea.com, sitter med i Handelskammaren Karlstads lokalavdelnings styrelse och är deltagare i Women Up Sweden som ”one of the most promising leaders in Swedish Business and Society”.
Kristina Frid

Sverige börjar på Kronoparken: Vägen till smartare välfärdstjänster, starkare lokalsamhälle och effektivare samverkan

Region Värmland berättar tillsammans med personer från RISE Service Labs, Ett öppnare Kronoparken och Compare om de möjligheter som finns och de initiativ som pågår på Kronoparken samt varför det ur ett nationellt perspektiv är intressant som en arena för samverkan mellan tillämpad forskning och användarcentrerad innovation. Föreläsningen heter ”Sverige börjar på Kronoparken: Vägen till smartare välfärdstjänster, starkare lokalsamhälle och effektivare samverkan”.
Region Värmland

Digitalisering, globalisering, nodalisering – framtidens Värmland i framtidens värld

Alexander Bard är musikproducent, artist, bästsäljande författare, filosof och en mycket efterfrågad föreläsare. Med en rapp tunga och ett ännu snabbare huvud skakar han om vår världsbild med unika iakttagelser och brutal argumentation. För 20 år sedan satt Alexander Bard i TV4:s morgonsoffa och berättade om hur vi skulle använda internet i framtiden. 2016 utsågs han till Årets Digitala Superprofil. Nu kommer han till 100° Karlstad, för att dela med sig av sina tankar kring framtidens Värmland i framtidens värld, med föreläsningen ”Digitalisering, globalisering, nodalisering – framtidens Värmland i framtidens värld”.
Alexander Bard

Lunch och föreläsningen Trender, nya generationer och varför företagare är en framtidsbransch

Stefan Andersson kommer direkt till 100° Karlstad från Åre Business Forum och under lunchen berättar han om varför små- och medelstora företag är avgörande för Sveriges framtid och om vilka trender och hinder han ser framåt utifrån sin roll som Head of Business Banking på Nordea. Stefans föreläsning heter ”Trender, nya generationer och varför företagare är en framtidsbransch”.
Stefan Andersson

AFFÄRS- OCH FRAMTIDSMÄSSA, TED-TALKS DEL 2

Under vår affärs- och framtidsmässa ser du vad Värmlands framtidsföretag har att erbjuda samtidigt som du kan prova till exempel VR. Du kan även lyssna på TED-talks från vår scen i mässområdet som leds av Ulf Johansson, Näringslivsdirektör Karlstad Kommun.

13.05 - 13:15 Framtiden behöver inte chefer, Vi behöver modiga och känsliga ledare! Mikael Lezdins - Årets unga VD - Energi Funktion Komfort AB

Mikael samtalar om vikten att omsätta kunskap till kompetens i en organisation. Hur mänsklighet, öppenhet och involverade ledarskap leder till innovation, hållbarhet, lönsamhet och äkta acceptans.


13.15 - 13:25 Människan i fokus i framtidens kommunikation. Linda Jonsson och Mikael Engström - Ägare Advant Produktionsbyrå AB.

Framtidens digitala nätverk

Lisa Gunnarsson, Nordenchef på LinkedIn, ”Framtidens digitala nätverk”. I den nya kunskapsekonomin blir det avgörande för dig att lära dig nya saker för att vara anställningsbar. I framtida jobbmatchningslandskap kommer fokus att ligga på din kompetens och kunskap, inte på din titel. Hör Lisa berätta om framtidens vinnare och förlorare, hur du gör för att vara attraktiv på framtidens arbetsmarknad och om vikten att våga nätverka mer.
LinkedIn

Slutet på marknadsföring som vi känner den

Fredrik Hallberg, inspiratör, medieforskare och strategisk kommunikationsdirektör på Kapero. Han brukar säga att vi ska sluta optimera och börja maximera, att det är okej att fokusera på en viss målgrupp, så länge alla ingår. Fredriks föreläsning heter ”Slutet på marknadsföring som vi känner den”.
Fredrik Hallberg

AFFÄRS- OCH FRAMTIDSMÄSSA, TED-TALKS DEL 3

Under vår affärs- och framtidsmässa ser du vad Värmlands framtidsföretag har att erbjuda samtidigt som du kan prova till exempel VR. Du kan även lyssna på TED-talks från vår scen i mässområdet som leds av Ulf Johansson, Näringslivsdirektör Karlstad Kommun.

14.35 – 14:45 Pitch av Årets värmländska UF-företag.

Inspiration och framtidstro? Missa inte när årets bästa UF-företag i Värmland pitchar sin affärside!14.45 – 14.55 Personal versus Digital. Åsa Sjöstrand – Nordea.

Går det att fortsätta vara personlig i en digital värld?

Kom först till framtiden

Trond Bugge är Director Collaborative Innovation på Kairos Future och avsluter dagsprogrammet på 100° Karlstad med föreläsningen och träningspasset ”Kom först till framtiden”. Detta passet kommer att vara mer praktiskt inriktad och ge dig grunderna i trendspaning, trendanalys och idégenerering. Nu har du chansen att bli lika bra som Alexander Bard och bättre än Kjell A. Nordström! Trond började arbeta med trendanalys för 20 år sedan och har ut över att ha hjälpt stora organisationer med att förstå och forma sin framtid även erfarenhet som entreprenör. Han blev mobilspelmiljonär redan 2005 och är två gånger nominerat som Årets Entreprenör i InternetWorld. För att vara med och trendspana – gå webbsidan http://karlstad.co och registrera dig, innan eller under föreläsningen.
Trond Bugge