En banbrytande dag med nya affärskontakter

100° Karlstads dagsprogram är konferensen för dig som är företagare i Värmland och vill få kunskap, inspiration, nätverka samt skapa nya affärskontakter under en effektiv halvdag. I ett fullspäckat program lär vi av banbrytarna och framtidsföretagen som tänker nytt, vågar och tar täten. Du kommer även få verktyg för att själv tänka som en banbrytare, stifta nya bekantskaper på mingellunchen och besöka vår nya banbrytarlounge full med aktiviteter som tar dig och ditt företag framåt.

Lyssna på hjärnforskaren Katarina Gospic, KRY:s Sverigechef Livia Holm och BMW:s europeiska försäljningschef Carl Aspenberg.


Till programmet


Föreläsare

Under dagen kan ni lyssna till flera föreläsare

Katarina Gospic

Katarina Gospic är utbildad läkare, forskare och fysiolog från Karolinska Institutet. Katarina har ett förflutet som hjärnforskare och har skrivit en doktorsavhandling om neuroekonomi, beslutsfattning och känsloreglering.

Katarina Gospic föreläser på ett entusiasmerande sätt om hur hjärnan fungerar, för att vi ska kunna prestera och må bättre. Hon har en förmåga att göra svårbegripliga saker lättförståliga och att implementera abstrakta forskningsresultat till konkreta tips som kan användas i vardagen. Katarinas föreläsningar är populärvetenskaplig och lätta att tillägna sig oavsett kunskapsnivå.

Katarinas föreläsning heter “I huvudet på en banbrytare“.


Livia Holm

Vårdutmanaren och banbrytaren KRY är Sveriges första digitala vårdcentral där du får diagnos, remiss och recept genom videosamtal med läkare – direkt i mobilen. Tech- och vårdföretaget är redan värderat till över en miljard kronor och tog nyligen in 200 miljoner i en investeringsrunda för vidare expansion.

KRY:s Sverigechef Livia Holm berättar om tankarna bakom KRY och hur de arbetar framåt för att bli Europaledande. Hon berättar även om sina tankar kring digitalisering och delar med sig av sina bästa tips för företag som vill vara banbrytande och aktuella även i framtiden.

Livias föreläsning heter “Uppdrag: Fixa vården“.


Carl Aspenberg

BMW Group rankas som världens mest hållbara biltillverkare enligt inflytelserika Dow Jones Sustainability Index. På 100° Karlstads frukost får du höra Carl Aspenberg, försäljningschef för BMW Group Northern Europe, berätta storyn om den helt eldrivna bilen BMW i3 som blev en pionjär inom hållbar mobilitet. Bilen är till 95% återvinningsbar och byggd i en vindkraftdriven fabrik, av material som aluminium, kolfiber, växtfibrer, ull och PET-flaskor och redan från början utvecklad för att återvinnas.

Carl kommer även berätta om hur BMW arbetar med framtidens mobilitet, vilka trender man ser där och vad man som företagare kan dra för lärdomar av det.

Carls föreläsning heter “Framtidens hållbara mobilitet“.


Malin Kling Uddgren

Dagens konferencier är göteborgsimporten Malin Kling Uddgren som kom till Värmland för sju år sedan. Hon lämnade jobbet som chefredaktör för de hemlösas tidning Faktum för att flytta till kärleken i Värmland.

Efter sejourer på både VF och P4 Värmland har hon nu landat på NWT, där hon arbetar som insändarredaktör.

På 100° Karlstad bjuder Malin in intressanta och aktuella personer och företag från det värmländska näringslivet till NWT-soffan i samarbete med Kinnarps. Det blir samtal och kanske till och med lite diskussioner om sånt som upptar oss vintern 2018.


100° Ung Entreprenör - Ängelnästet

100° Ung Entreprenör finns med i programmet i år igen, denna gång med nyheten Ängelnästet – en pitchtävling för unga entreprenörer med banbrytande idéer som i år är en del av dagsprogrammet.

Fyra entreprenörer pitchar sina affärsidéer inför en kunnig jury och Värmlands näringsliv i publiken. I slutet av dagsprogrammet koras vinnaren.


Utställare banbrytarloungen

Kom och träffa alla utställare i vår nya banbrytarlounge full med aktiviteter som tar dig och ditt företag framåt.

SWEDBANK

Kom och låt dig inspireras i Swedbanks monter där några av årets gymnasieelever som driver UF-företag visar upp sina produkter och tjänster. Att få möjligheten att driva ett UF-företag i skolan ger oändliga möjligheter. Kanske drivs just nu nästa stora, banbrytande innovation i ett UF-företag!Swedbank i samarbete med Sparbanksstiftelsen Alfa är stolta samarbetspartners till Ung Företagsamhet.

Autowåx Bil

Under 100° Karlstad kommer du självklart ha möjlighet att prata banbrytande bilar med Anton Albinsson, Key Account Manager på Autowåx Bil. Dessutom visar vi upp helt nya BMW X2 under dagen. Du har även möjlighet att få hjälp att reda ut alla frågetecken kring mobilitet som är aktuellt under året, som till exempel hur ni ska förhålla er till Bonus Malus och den förändrade drivmedelsfrågan.

Karlstads universitet

Karlstads universitet och Region Värmland samarbetar genom Akademin för smart specialisering för förnyelse och tillväxt i värmländskt näringsliv och offentlig sektor samt för utveckling av forskning och utbildning vid Karlstads universitet.
En frågeställning som är central för förnyelse, tillväxt och utveckling är: Är ett jämställt näringsliv det som skapar tillväxt i Värmland?
Ett av projekten inom detta samarbete är Genusakademin för små och medelstora företag som arbetar med frågor kring jämställdhet och mångfald som verktyg för rekrytering, innovation och affärsutveckling. Via projektet vill Karlstads universitet involvera näringslivet i Värmland i ett aktivt engagemang för ett jämställt Värmland.

DigitalWell – Compare

Digitalisering av välfärden är en av de viktigaste samhällsutmaningarna vi har. I en innovationsmiljö där företag kan utveckla nya tjänster tillsammans med forskning och offentlig verksamhet skapar vi tillsammans förutsättningarna som behövs för framtidens digitala välfärdsinnovationer. Vill ditt företag vara med och utforma lösningarna utifrån konkreta utmaningar? Besök oss då i banbrytarloungen på 100° Karlstad så berättar vi mer.

Karlstads Innovation Park

Banbrytare och bubblare! Kom och lyssna på ett nytt sätt att fylla dagarna med musik, upptäck nya spelupplevelser, se framtidens odling och hur skräp kan bli en resurs. Här finns skalbara idéer som gör skillnad. Upptäck vad som händer när människor med innovativa idéer samlas under samma tak.

Sogeti

Framtidens kontorsplatser kommer att vara flexibla utan bindning till en fysisk yta. Vi kommer att ställa våra frågor till artificiella lösningar istället för till fysiska personer. Vill du prova på framtiden redan i dag? Kom till Sogetis monter, möt våra experter och upplev något av det vi kan hjälpa dig med. Du får en upplevelse av vad kognitiv teknologi och artificiell intelligens ger för möjligheter. Med ”Magic Mirror kan du till exempel testa ansiktsanalys, tal-till-text, text-till-tal och dialoganalys och med vår ”Sogeti Smart Workspace, den uppkopplade och tillgängliga arbetsplatslösningen som är helt integrerad med Office365, får du en inblick i framtidens arbetsplats.

Karlstads El- och Stadsnät

Vi på Karlstads El- och Stadsnät finns till för Karlstadsborna. Vi bidrar till en bättre och enklare vardag samtidigt som vi möjliggör morgondagens teknik och tjänster. Kom och träffa oss och prata bland annat stadsnät och elbilsladdning, och varför inte prova vårt VR-spel? Vi ses!

Nordea

Vad händer med dialogen när kassaflödet blir visuellt? Kom och tävla i ”Gissa företaget” så berättar vi mer!

ALMI Värmland

SÖKES: FÖRETAGSAM BANBRYTARE.
FINNES: BOLLPLANK OCH KAPITAL.
Välkommen till Almis monter och prata möjligheter, framgång och framtidsplaner. Hos oss får du både goda råd och kan tävla om fina priser!

Yrkesmässan, Karlstads kommun

Gör ditt banbrytande företags-CV, ta en framtidsbild i vårt photobooth och var med och tävla om en dag med framtidens medarbetare. I vår monter får du träffa elever i årskurs 8 som gärna delar med sig av sina framtidstankar. Vi berättar mer om elevernas praktik och vår kommande yrkesmässa. Tillsammans kan vi bidra till regionens kompetensförsörjning. Varmt välkommen!

Arena Reklam

Hard work pays off! Webbaserat belöningssystem anpassat era behov för en aktiv personal med produktmedia som morot för ökad fysisk aktivitet – friskare personal, minskad sjukfrånvaro. Den bästa profileringen är den era anställda vill bära på fritiden, win-win för alla med andra ord–schyssta friskvårdsbaserade produkter med ert varumärke i utbyte mot en välmående personal som motiveras att röra på sig!

Wint

Det gäller att tänka annorlunda när man ska bryta ny mark. I vår monter i banbrytarloungen får du veta hur vi på Wint utmanar den traditionella ekonomi-och bokföringsbranschen för att göra det enkelt att driva företag.

NWT-soffan

I NWT-soffan kommer insändarredaktör Malin Kling Uddgren bjuda in intressanta och aktuella personer och företag från det värmländska näringslivet till samtal och kanske till och med lite diskussioner om sånt som upptar oss vintern 2018. NWT-soffan presenteras i samarbete med Kinnarps.


Boka redan idag!

Förra årets gala blev en succé så se till att boka din biljett redan idag så att du inte blir utan.